Свързани новини

03.08.2009 15:04

Яне Янев: Трябва да се разберат мотивите за оставката на Сертов

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трябва да се разбере как точно председателят на ДАНС Петко Сертов си е подал оставката – дали по собствена воля, воден от собствени мотиви или поради някаква друга причина. Това заяви за БГНЕС председателят на Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика и лидер на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев.


Той отказа да коментира предложената от премиера Бойко Борисов кандидатура за председател на ДАНС на Цветлин Йовчев, бивш ръководител на Главна дирекция "Контраразузнаване", който напусна по собствено желание след като беше отстранен зам. председателят на ДАНС Иван Драшков. Мотивът на Янев е, че от „Ред, законност и справедливост“ са дали шестмесечен кредит на доверие на Бойко Борисов да управлява самостоятелно, да притежава целия властови ресурс, за да може след това да носи отговорност. Това обаче не означава, че от РЗС няма да го следят внимателно през предстоящата половин година. Янев признава, че не познава в детайли сътрудничеството в 40-то НС между агенцията и поверената му комисия. Той обеща, че в новия парламент ще има ясни правила за улеснено взаимодействие и бърза процедура по осъществяването на комуникацията между тях. Важното, според Янев, е да се прецизира преструктурирането на службата.
В момента Конституционния съд се занимава с разглеждането на жалбите на Янев за злоупотребите на секционните комисии в 123-те секции в Турция. Главният прокурор, според Янев, си е свършил работата перфектно, което той определи като прецедент.
БГНЕС припомня, че по-рано през деня министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на председателя на ДАНС Петко Сертов и номинира за поста Цветлин Йовчев.
След проведена среща между премиера Бойко Борисов и председателя на ДАНС Петко Сертов, на която Петко Сертов изрази желанието си да бъде освободен от поста, днес Борисов реши да удовлетвори молбата му и прие неговата оставка. Своето решение той е съгласувал с президента на Георги Първанов. Номинацията на Цветлин Йовчев Йовчев за нов председател на ДАНС, която също е съгласувана с Георги Първанов, ще бъде гласувана на заседанието на Министерски съвет в сряда, 5 август, след което кандидатурата му ще бъде предложена на президента за издаване на указ за назначаване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби