Свързани новини

22.05.2009 14:09

Яне Янев: Прекратете фарса със закона за отпадъците в София

Видян 1849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прекратете фарса и опита на Тройната коалиция да използва българския парламент за разчистване на политически сметки, заяви от трибуната на Народното събрание Яне Янев, предаде БГНЕС.


Депутатът и лидер на ПП "Ред, законност и справедливост" призова колегите си да не приемат такъв ключов закон, като Закона за управление на отпадъците в София, който ще доведе в крайна сметка до блокирането на възможностите за създаване на ново правителство след изборите. „Избирателите имат възможност още на 7 юни да балират “боклуците“ от Тройната коалиция, Вълка да ги превози до сметището с цел да бъдат депонирани, след което за следващите избори на 5 юли ще дойде моментът за рекултивация“, заяви пред журналисти Янев. Той поясни, че във връзка с предстоящите избори е започнало раздаването и са обещани големи пари на ромските лидери за купуване на гласове – имало информация за такивя действия в ромските квартали на Ямбол, Сливен, София и други градове. Затова от РЗС ще поискат по време на вотовете да има наблюдатели от Европейския съюз. Яне Янев специално подчерта, че се бърза да се приема Закона за управление на отпадъците в София, защото не само със фирмата на Румен Гайтански- Вълка, но и с други фирми са водени преговори да получат обещаните 10 млн. лв. по кризисната програма за отпадъците в София.
От името на ПГ на РЗС, той поиска 30 минутна почивка, за да формулира предложенията си към колегите си в парламента.
Чрез закона за управление на отпадъците в област София, управляващите създават още един проблем, който няма да могат да решат, но чрез който, ще извлекат стотици милиони левове, заяви в кулоарите на парламента депутата от РЗС Нено Димов.
С тях те ще финансират кампанията си изборите продължи той и ще купуват гласове, въпреки, че гласуваха на всеки билборд да пише, че това не трябва да се прави. В главата за държавно устройство на Конституцията е казано точно, какви са правомощията на местното самоуправление, допълни го Яне Янев. С този законопроект управляващото мнозинство си присвоява функции и правомощия на общинските съвети и на кметовете, които изрично са записани не само в законодателството ни, но и в Конституцията, добави той. Той поясни, че това което правят Станишев, Доган и „червеният цар“ в 12 без една минута да ползват боклука, защото по данни на РЗС са им обещани повече от 10 млн.евро за изборите. Според Янев това показва, че има абсолютна безпардонност, цялостно мафиотизиране на политическата система, като всички тези факти, от РЗС, ще изпратят като сигнал до Брюксел.
Проектът за закон за управление на отпадъците на територията на София има за цел, да създаде предпоставки за трайно и устойчиво решаване на един от най-големите проблеми на София-управлението на битовите отпадъци и поддържането на чистотата на града, заяви от парламентарната трибуна зам. министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев. По неговите думи не било необичайна европейска практика, да се прилага различен подход за столицата, в сравнение с останалите населени места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец