Свързани новини

18.05.2021 12:30

Янаки почва проверки в агенции и дирекции

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До дни новият министър на правосъдието Янаки Стоилов ще възложи одит на Агенцията по вписванията и на Дирекция Българско гражданство и анализ на сключените обществени поръчки.


„Целта на проверките, които се очаква да приключат до края на месеца, е не да се правят смени, а да се установи има ли там лоши практики, които да се отстранят в полза на гражданите”, обясни той.


Ще се проверява и как се прилага националният механизъм за борба с корупцията.


Стоилов представи екипа, с който ще работи в следващите три месеца. В него влиза и Мария Павлова, която е правосъден министър от първото служебно правителство, назначено от президента Румен Радев. Освен нея зам. ще бъде и адвокат Иван Демерджиев, за шеф на кабинета е избран арабистът Мариян Карагьозов, а Мария Папазова е медиен съветник.


Стана ясно, че в първия си работен ден Павлова е разпоредила проверка в арестите и затворите от 2017 г. досега заради твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, че е видял записи, показващи над известен бизнесмен арестант, за да бъде пречупен.


„Ще изпратим също сигнал до главния прокурор, макар че там започнаха разпити, но тъй като ние нямаме разследващи функции, а определени лица се сочат поне като зрители на този запис, така че чрез такива разпити биха могли да се установят и евентуалните извършители или тези, които са направили записа", отбеляза Стоилов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби