18.03.2010 15:27

Як контрол на дупките в София

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови мерки за контрол на качеството на ремонтите на уличната мрежа в София обмисля общината, каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, цитиран от БТА. Освен досегашната санкция - повторен ремонт, за фирмите-изпълнители ще бъдат заложени и допълнителни мерки. Обмисля се дали при некачествените кърпежи да не се вземат и пари от банковата гаранция за добро изпълнение, която трябва да депозира изпълнителят.


По закон гаранцията за частичните ремонти в столицата е 1 година, но по сключените договори с изпълнителите, е 2, обясни зам.-кметът. Даже и след изтичането на договорите, които приключват през това лято, гаранционните срокове продължават да важат и при констатирани нередности изпълнителите ще трябва да ремонтират за своя сметка участъка отново.


От цялата улична мрежа, която е 3400 км, в последните години основно са ремонтирани около 100 км. На голяма част от булевардите в града не е правен такъв ремонт от 30 години насам. Зам.-кметът признава, че в най-лошо състояние са вътрешно-кварталните улици. От друга страна от основен ремонт се нуждае и бул. Ботевградско шосе и участъкът на Цариградско шосе от бул. П. К. Яворов до кв. Горубляне. Поради липсата на толкова голям финансов ресурс за основен ремонт общината няма избор, освен да прави текущи ремонти, каза още Христов.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби