Свързани новини

03.02.2015 15:05

Ягуарът Алонсо застрелян при крайна необходимост - ловецът е невинен

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районната прокуратура в Ловеч приключи разследването във връзка с отстрелването на ягуара Алонсо, който избяга от клетката си в зоологическата градина в града на 3 август 2014 г..


В решението се отбелязва, че ягуарът е застрелян в условия на крайна необходимост, което означава, че ловецът Денко Цанков, който уби животното е невинен.


В прокурорското постановление се отбелязва, че ягуарът е избягал от клетката си, а след това и от оградения терен на зоопарка. С това е била създадена непосредствена опасност за хората в лизост до парка, вилната зона на града и третокласния път Ловеч - Севлиево.


Изводът е, че когато причинените щети са по-малки от предотвратените, а именно запазване здравето и живота на хората, се приема, че не се търси наказателна отговорност.


Хищникът бе ликвидиран на 3 август 2014 г., след като избяга от клетката си, защото по невнимание вратата й бе оставена отворена. След бягството веднага бе сформирана хайка, която обаче не разполагаше с упойващи стрели, за да му бъде спасен животът.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей