Кирил Петков даде интервюто през седмицата за програмата Hardtalk на Би Би Си

Свързани новини

14.02.2022 09:24

И ВВС не скара президента и премиера

Видян 2916 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Путин търси слаби звена в НАТО. България такова ли е?" С този въпрос започна интервюто през седмицата за програмата Hardtalk на Би Би Си на премиера Кирил Петков, пише Дневник. "Не, изобщо не", отвърна той, и обясни, че България е "много предвидим член на НАТО и думата "слабост" не бива изобщо да бъде свързвана с нас". ВИЖ ВИДЕО ТУК!




Следващите въпроси също бяха прями: искате ли самолетите като военна помощ, която предлагат партньори в алианса, кой задава тона - НАТО или София, защо министърът на отбраната изглежда на различна позиция. Отговорът бе, че помощта е приета от България като част от съвместната работа на българската армия в рамките на НАТО и като инвестиция в капацитета за отбрана на страната.




В България не вярваме в остарялата идея за сфери на влияние, каза Петков в отговор на питане как властите в София приемат настояването на Владимир Путин алиансът да оттегли инфраструктурата си. Премиерът отправи и своеобразно предизвикателство към водещия, като напомни, че Уинстън Чърчил (без изрично да го споменава) е този, който е очертавал с Йосиф Сталин върху салфетка сфери на влияние в средата на миналия век.




Той заяви, че казаното от руския президент е неприемливо, всяка страна, дори най-малката, трябва да има суверенно право да решава какво се случва в границите ѝ и в НАТО не може да има втора категория членове.




Петков избегна пряк отговор на забележката на водещия, че Путин вероятно е по-доволен от думите на президента Радев, че Крим "в момента е руски" и "санкциите на вършат работа", отколкото от позицията на премиера. Както и че всъщност двамата с Радев говорят на различен език. С президента сме на една


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец