Свързани новини

21.08.2021 08:08

И година не издържа ремонтът за над 2 млн. лева край Рилските езера

Видян 2578 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Един леко позабравен скандал от миналата година отново започва да набира скорост и да привлича обществените очи, съобщава frognews.bg. Всички помнят багерите край Рилските езера, които предизвикаха огромно възмущение. Тогава от ръководството на Националния парк ни обясниха, че багерите са там, за да работят - по европейски проект за укрепване на туристическите пътеки, който струва невероятните 2.5 милиона лева без ДДС. Само няколко месеца по-късно обаче пътеките започнаха да се рушат.

За състоянието на прясно ремонтираната пътека при Рилските езера свидетелства снимка, споделена от зеления депутат от “Демократична България” Борислав Сандов. На фотоса се виждат порутени плочки и по всичко личи, че ремонтът не е бил особено качествен, след като не е издържал и година.

"Хубава работа, ама.... Само за няколко месеца супер скъпата пътека при Рилските езера вече е в разруха. Както можем обективно да предложим, вместо да спира ерозията и да опази езерата чисти, тя много скоро ще се превърне в отпадъчен материал, който естествено ще се свлече в самите езера", пише Сандов.

В началото на юли от Министерството на околната среда и водите обявиха, че започват проверка. Заради общественото възмущение пък тогавашният премиер Бойко Борисов нареди спиране на дейността. Последва и известно пререкание между министър председателя и еко министъра Емил Димитров - Ревизоро. Борисов нареди на Ревизоро да седне със зелените “на чай” и да им обясни необходимостта от полагането на чакъл в Националния парк. Няколко дни по-късно и Димитров посочи, че строги наказания ще има.

Проверка установи, че фирмата, спечелила проекта е “Юнайтед пропърти груп”. Тя печели проекта в началото на 2019 г. Собственик на дружеството е Христо Янков, показва справка в Търговския регистър. Според в. “Капитал” фирмата е свързана с бившия депутат от ДПС и лидер на ДРОМ Илия Илиев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 21.08.2021 15:48

    Хубава работа, ама гейберска :D

  • 003 Anonimen 21.08.2021 14:23

    измама след измама - пробиотикът ентерол съдържа какво - суха мая за хляб - захаромицети, само че 7 или 9 грама е стотинки , няма и лев, а тук 20 сашета са общо 5 грама и струват 15 да 20 лева

  • 002 Anonimen 21.08.2021 12:00

    За 21 г. живот в Испания, не видях да се прави ремонт на магистрала, а тази планинска пътека явно е залегнала в схемата на магистралите "ремонт на ремонта, на ремонта", какъв ли асфалт полагат в тази държава не зная, но явно е с "екстра" качество и достатъчна дебелина, а не се топи от високите температури, абе испанска му работа ?

  • 001 Anonimen 21.08.2021 10:17

    За топлите връзки меджду ГЕРБ и ДПС ето още едно доказателство : https://www.facebook.com/100006542380422/videos/228539289188253/...Борисов дава "софра" на симпатизанти на ДПС като ги смята за симпатизанти на ГЕРБ ха ха ха, пингвинът който е областен сам призна, че Тиквата го е издигнал на поста !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци