Свързани новини

13.06.2012 15:53

И Франция разследва Пъпката за пране на пари

Видян 3651 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любомир Павлов е разследван за пране на пари във Франция, съобщи Даниел Руц, един от партньорите на Любомир Павлов и Огнян Донев в Медийна група България, които бяха измамени от българския тандем.


„Единият от собствениците на вестниците Труд и 24 часа Любомир Павлов се е занимавал с пране на пари чрез продажба на имоти на Лазурния бряг“, съобщи Руц.


Разследване на ТV7 показа, че Пъпката наистина се е сдобил с 2 имота на Френската Ривиера  на стойност 40 милиона евро в шикозния квартал на Кан - Калифорния.


Единият от имотите е Вила Джулия, разположена върху 13 декара. Имотът е закупен срещу кредит на Павлов от 13 млн. евро през декември миналата година. Вилата се състои от 11 стаи, 8 бани и плувен басейн с къща към басейна.


Вторият имот е Вила Атон, закупена през 2009 г. за 7 250 000 евро - отново от ипотечен заем от специално създадено дружество финансово-консултантска компания. Така официално вилата е собственост на Сдружение Атон, регистрирано в Монако, което обаче също е свързано с Любомир Павлов, показа разследването на ТV7.


Съседи на Павлов в Кан обаче обясниха, че той продал вилата преди месец. Описват го като "тихия съсед".


Всъщност, комшиите на скандално известния у нас издател са все мултимилионери. Започнал кариерата си като скромен общински съветник в зората на промяната, Павлов реализира модела Софиянски - усмихнатото крадливо лице на демокрацията, пише BNEWS. Така години по-късно, той вече дели ограда със собственика на Порше, шейха на Кувейт и краля на Саудитска Арабия, силно ангажиран с пране на пари с кредитите по невъобразимо скъпите си имоти.


Във вторник на Павлов и съдружника му Огнян Донев бяха повдигнати обвинения за пране на пари в България. До обвинения се стигна след сигнал на бившите им съдружници в пресгрупата Христо Грозев и Карл Хабсбург. Според mрокуратурата - основното престъпление е, че Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи чуждо движимо имущество - и това са 43% от акциите на медийната група, притежаваща Труд и 24 часа. Сигналът за измамата бе подаден в края на май 2011 г.  до парламентарната комисия за контрол на ДАНС, чийто ротационен председател по това време Иван Костов го препрати на прокуратурата и ДАНС.


Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц, които са потърпевшите от делата на тандема Павлов и Донев, днес признават, че при сключването на сделката за медийната група не са проучили добре партньорите си.


„Оказаха се офшорни фирми, свързани с господата Донев и Павлов. Грешката ни е, че не ги проучихме по-внимателно предварително“, разказа Даниел Руц по ТV7. След измамата обаче Хабсбург, Руц и Грозев направили собствено разследване.


Своите открития и констатации те са предали и на френските власти. Вече е ясно, че има разследване във Франция срещу Любомир Павлов за пране на пари чрез сделки за имоти, обясни Руц.


„Предстои запор на сметките на Любомир Павлов и Огнян Донев“, съобщи междувременно градският прокурор на София Николай Кокинов. На двамата онзи ден бяха повдигнати обвинения в пране на пари, а на Павлов и за документна измама, и за престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс – невярно документиране.


"Законът изисква при пране на пари да се наложи запор на имуществото. Емоциите вредят и на двете страни. Съдът ще каже кой е крив и кой прав", каза още градският прокурор за обвиненията срещу издателите на Труд" и 24 часа в интервю по БНР.


„ДАНС е започнала проверка на всички обстоятелства около появата на записания разговор между Любомир Павлов и неустановено още лице, който беше публикуван като стенограма от вестник Преса", съобщи още Кокинов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби