05.11.2009 14:16

Хванати с 50 кг. канабис ще обжалват в Бургаския апелативен съд

Видян 2055 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като Бургаският окръжен съд постанови постоянна мярка "задържане под стража” за двамата братя Николай Кабранов и Данаил Иванов, в чиито дом бе открит близо 50 килограма канабис, ще обжалват днес наложената им най- тежка мярка за неотклонение в Бургаския апелативен съд, предаде БГНЕС.


БГНЕС припомня, че близо 50 кг изсушен канабис бе открит в частен дом в карнобатското село Сан Стефано. Това е най-голямото канабисово количество за тази година, намерено заедно със специална техника за обработка и изсушаване на растителната маса. Претърсването на частния дом в с. Сан Стефано, ползван от братята Николай Кабранов, 39 годишен и Данаил Иванов, 34 годишен, и двамата от Бургас, е осъществено на 26.10.т.г. по сигнал от служители на Районно управление на МВР – Карнобат и служители от сектор "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас.


В дома е установено наличието на около 50 кг. суха зелена тревна маса без стебла, реагирала при направения полеви наркотест на канабис. В стаите на къщата е намерена и техника за обработка и изсушаване на наркотичното вещество, включваща : машини, изграждащи завършен цикъл на изсушаване и преработка /смилане/ на канабиса. Сред машините има : два влагоуловители, климатизатор, машина за разделяне на листенцата от съцветията на канабисовото растение, едновременно с което машината е смилала и тревната маса. В къщата са заварени и двама работници /мъж и жена/, наети от братята, да отделят ръчно връхчетата на канабиса от останалата тревна маса. Канабисовата маса е изсушавана на специално изработени за целта стилажи, позволяващи изсушаване без гниене. Изсъхналите връхчета на канабиса са съхранявани в пластмасов 100-литров бидон, който е иззет заедно с намиращия се в него канабис. Точното количество на намереното наркотично вещество ще бъде установено след приключване на назначената физико-химична експертиза.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог