Свързани новини

11.07.2010 16:44

Хр. Христова : Една година имаше управление на принципа на проба-грешка

Видян 1368 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Една година беше загубена за реформи, една година имаше управление на принципа на пробата и грешката“,заяви председателят на НДСВ и бивш социален министър Христина Христова.


"Нищо не чуваме за реформата в здравеопазването, а пенсионната реформа се занимава със второстепенни неща и имитираме пенсионната реформа. Имаме тежката задача да променим структурата на финансиране на пенсионната система. Единственото, които можем да пожелаем на управляващата тройна коалиция през втората година на управлението да направят реформите, които не направиха през първата година“, заяви тя, като обясни, че практически ГЕРБ, Атака и Синята коалиция управляват заедно. "Незабавно да се пристъпи към преговори с МВФ, защото вече става много късно“ , категорична е тя. Христова отбеляза, че оптимизмът на финансовия министър Симеон Дянков е довел и до актуализацията на бюджета. Тя се позова на данни на Националния статистически институт за първото тримесечие навсякъде в реалния сектор са съкратени хиляди души, а 4000 нови хора са назначени в публичния сектор.
Нивото на безработица се връща 5 години назад, което е страшно. Нещо много тежко се случва с бизнеса – случва се това, че държавата не се разплаща коректно с фирмите, свършили определени дейности за нея. Трябва всички това да бъде много прозрачно и много публично. Според Христова е невъзможно през следващата година да има ръст на икономиката от 3 % , тъй като българкският бизнес е в много тежко положение и това си личи от постъпленията от ДДС и постъпленията в НОИ. Тя съобщи и, че НДСВ започват обучителна кампания за подготовка на проекти, финансирани от еврофондовете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв