Свързани новини

22.04.2015 09:34

Хористът бунтар: Който иска хор, да си плати масрафа!

Видян 2138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Който иска хор, да си плати масрафа. Изкуството ни има цена, която не е едно командировъчно. Вежди Рашидов не ми е интересен, няма какво да си кажа с него. Не желая да общувам с хора, които говорят за себе си. Когато човек говори за себе си, това е... Нямам думи. Това обяви тенорът Георги Петров, който вече не е част от хор „Йоан Кукузел”, пред bTV, цитиран от БЛИЦ.


 


Както е известно, тенорът се възпротиви срещу участието на хор „Йоан Кукузел” по време на българската изложба в Лувъра. Хористите са участвали в делегацията само срещу командировъчните. По този повод министърът на културата Вежди Рашидов каза, че е готов да плати хонорар на певеца от 50, 100 или 200 лева, ако трябва.


 


„Няма да взема пари от никого. Писна ми и днес да се сблъсквам със социалистическо мислене. Стига сме слушали социалистическа риторика от дясно мислещи хора, защото те така са решили да се представят в обществото”, обясни още Георги Петров.


 


Певецът беше категоричен, че спорът е за пари, защото живеем във време, в което парите са движещи. „Спорът е там, където не може нещата да останат по такъв начин. Защо министърът не желае да говори с певци от хора, а само с ръководството. Артистът в България е поставен в ролята на просяк. Хор „Гусла” е хор от световен мащаб. Ехидно говорене за хор „Гусла” не мога да приема от министъра на културата. Хоровото изкуство е скъпо, защото се прави от много хора. Какво е направило министерството на културата за съставите, за хоровете? Изложбата на България в Лувъра е хубаво, страхотно нещо. Повдигнах въпроса на базата на това, че като каниш хор, трябва да си платиш масрафа. За мен говоренето на министъра на културата е проблем”, каза още певецът и разкри, че Георги Минков от ръководството на хор „Йоан Кукузел” през друг човек го е помолил да си изтрие статуса, който разбуни духовете.


 


Припомняме, че Георги Петров беше освободен от хора преди посещението на делегацията във Франция. Той каза още, че смята да спре с пеенето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей