Хората ще използват въглища и след 50 години

Свързани новини

21.10.2023 07:10

Хората ще използват въглища и след 50 години: Русия

Видян 8095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дървата за огрев и въглищата ще отопляват домовете и през следващите десетилетия, но делът им в енергоснабдяването ще намалее, заяви руският вицепремиер Александър Новак в интервю за социалната медия Soloviev LIVE TV.

Запитан за енергийната среда през следващия половин век, високопоставеният правителствен служител също така прогнозира, че "водната енергия ще остане, по един или друг начин".

"Ще остане и незначителен дял от традиционните въглеводородни енергийни източници", отбеляза Новак, който е бивш министър на енергетиката. "Дори въглищата и дървата за огрев, заедно с нефта и газа, ще се използват, макар че дяловете им ще намалеят."

Той подчерта, че в момента ЕС се връща към производството на електроенергия от въглища поради "неефективните и неразумни решения" за отказ от руския газ, който той определи като "изключително екологичен, евтин и надежден ресурс".

Според Новак през следващите години ще се увеличи въвеждането на нови енергийни мощности, базирани на производството на енергия от слънце и вятър.


Миналата година вицепремиерът заяви, че Москва е пренасочила доставките на над 25 млн. тона руски въглища от ЕС към Азия заради наложените на Москва западни санкции.

Китай се превърна в един от основните купувачи на руски въглища, след като Европейският съюз напълно спря да купува стоката от Русия миналата година.

Тогава Европейската комисия изчисли, че ембаргото ще засегне една четвърт от целия руски износ на въглища, който е на стойност над 8 млрд. долара годишно. Миналата година Русия е доставила над седем милиона тона въглища за Китай.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв