Група за защита на евреите обвини актьора Брадли Купър в "преувеличена еврейска физиономия", след като той си сложи фалшив нос, за да изиграе композитора и диригент Ленард Бърнстейн във филма на Netflix "Маестрото", на който е и съавтор и режисьор.

Свързани новини

18.08.2023 17:17

Холивудската звезда е обвинена в "преувеличено еврейско лице" заради изкуствен нос

Видян 876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група за защита на евреите обвини актьора Брадли Купър в Jewface (преувеличена еврейска физиономия), след като си сложи фалшив нос, за да изиграе композитора и диригент Ленард Бърнстейн във филма на Netflix Маестрото, на който е и съавтор и режисьор.

StopAntisemitism. org обвини "Холивуд", че е направил кастинг за неевреина Купър и го е оборудвал с "отвратителен преувеличен "еврейски нос", като нарече резултата "отбъскващ" в публикация в Twitter.

Групата се пита защо Купър изобщо играе Бърнстейн, като твърди, че еврейският актьор Джейк Джиленхол е бил отхвърлен за ролята, за която уж е мечтал да играе от "десетилетия".


Дясната коментаторка Памела Гелър подкрепи критиките срещу "носа на куката" на Купър, като посочи, че расово хомогенният кастинг е "стандартно правило в Холивуд за други етноси" Няколко други коментатори се съгласиха, че преувеличеният нос е антисемитски.

Семейството на Бърнстейн защити Купър в изявление, публикувано в Twitter в сряда, като похвали актьора-режисьор, че ги е включил в производствения процес, и посочи, че самият Бърнстейн "е имал хубав, голям нос"

"Брадли реши да използва грим, за да подчертае приликата си, и ние нямаме нищо против. Сигурни сме, че и баща ни не би имал нищо против", пишат в Туитър Джейми, Александър и Нина Бърнстейн.


"Всякакви остри оплаквания по този въпрос ни се струват преди всичко неискрени опити да се понижи нивото на един успешен човек - практика, която твърде често наблюдавахме върху собствения си баща", добавят те.

До четвъртък StopAntisemitism. org не беше отговорила на изявлението на Бърнстейн, въпреки че поддръжниците на групата в Twitter удвоиха мнението си, обвинявайки семейството, че е "избрало да се самонавива" и сравнявайки грима на Купър с черно лице.

Няколко коментатори обвиниха групата в разпалване на скандали, като посочиха, че неевреи постоянно играят еврейски герои и обратното, и заявиха, че започването на фалшиви спорове под знамето на "антисемитизма" ще "навреди на еврейската кауза".


 "Възмущението ви е смущаващо - не само за евреите, но и за всички американци", пише в Туитър един коментатор, който се е самоопределил като евреин.

Трейлърът на филма "Маестрото", който разказва за живота на Бърнстейн като композитор и диригент, както и за отношенията му със съпругата му, беше публикуван във вторник.

Терминът "Jewface (еврейско лице)" е измислен през 2021 г. от еврейската комичка Сара Силвърман, която е критикувана за изпълненията си с черно лице.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак