„Първо ще изчакаме заседанието на Европейския съвет на 15 и 16 декември, за да видим какво решение би могло да бъде взето по въпроса. Всякакви изявления на този етап биха били преждевременни. Възможни са различни варианти, успяхме да избегнем най-неприятния", добави той.

Свързани новини

12.12.2022 09:59

Холандия казва "ДА" до юли'23: Премиерът

Видян 991 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Наложи се България да води с Австрия и Холандия не реални преговори, а разнопосочен диалог”,  заяви служебният премиер Гълъб Донев при изслушването си в парламента за отлагането приема на страната ни в Шенген.


“Правителството на Нидерландия обяви в техния парламент, че е направило политическа връзка между разширяването на Шенген и изпълнението на върховенството на закона – т.е. едностранно е въвело ново изискване”, посочи той. Премиерът очаква да имаме ОК до юли 2023 г.


„Ще изчакаме заседанието на Европейския съвет на 15 и 16 декември, за да видим какво решение би могло да бъде взето по въпроса. Всякакви изявления на този етап биха били преждевременни. Възможни са различни варианти, успяхме да избегнем най-неприятния", добави той.



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 предатели и продажници 12.12.2022 10:39

    Донев да отговори в пряк текст защо ни отрязаха за Шенген, а ни натискат и пресират за Еврозоната? Все пак сме най-бедните и мизерни в ЕС и поради унизително ниския стандарт хората измират това ни обрича фатално. Защо само в България управляващи и власт работят срещу интересите на суверена, като са задължени да правят точно обратното? Защо политическия "елит" се страхува да чуе гласа на народа и безскрупулно и садистично го мачка и унищожава?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец