Хиляди кръчми в Обединеното кралство може да бъдат принудени да затворят тази година поради покачващите се цени на газа

Свързани новини

08.04.2023 17:00

Хиляди британски кръчми са изправени пред финансов колапс

Видян 11029 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хиляди кръчми в Обединеното кралство може да бъдат принудени да затворят тази година поради покачващите се цени на газа, съобщава Daily Mail.

През 2022 г. в Обединеното кралство са затворени повече от 1000 пъба, от които 485 през първите шест месеца на годината и още 554 между юли и декември - "зашеметяващ темп от 21 на седмица", съобщи в неделя "Мейл", като се позова на данни на потребителската организация Campaign for Real Ale (CAMRA).

Британската кръчмарска индустрия беше силно засегната от ограниченията, свързани с Covid през 2020 и 2021 г. Миналата година цените на газа скочиха рязко на фона на икономическите последици от конфликта в Украйна и санкциите срещу Русия, която е основен европейски доставчик на газ.

Някои пъбове съобщиха за утрояване на месечните си сметки за електроенергия, като на един от собствениците е била начислена "огромната сума от 2 097 паунда [2 600 долара] за енергия само за 10 дни", съобщи Daily Mail.

Данните идват, след като в петък приключи действието на схемата на правителството на Обединеното кралство за облекчаване на сметките за енергия, която ограничаваше разходите за енергия. Новият план, предвиждащ отстъпки от високите сметки за енергия за небитови потребители, вече влезе в сила и ще действа в продължение на една година.


Инициативата има за цел да помогне на предприятията, които са били обвързани с договори за доставка на енергия, когато цените са били най-високи. Цените на едро на енергията започнаха да спадат през последните месеци и вече се върнаха на нивата отпреди началото на конфликта в Украйна. Според правителството обаче намаленията може да не са били прехвърлени на предприятията.

Федерацията на малките предприятия отхвърли мерките, като заяви, че те няма да помогнат на собствениците на предприятия да плащат сметките си, съобщи миналата седмица Sky News.

Според оценки на CAMRA около 6000 малки независими кръчми са изправени пред финансова разруха.

Дейв Хейуърд, член на CAMRA и собственик на магазин за бира, твърди пред Daily Mail, че "на индустрията й остават месеци. След това ще станем свидетели на абсолютна кървава баня".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Загрижен перникчанин 08.04.2023 21:06

    Много тревожна новина.Предлагам всички наши около 24,000 пенсионери с таван на пенсиите от 3,400 кинта, да ударят по едно братксо рамо и да донейтват по 500 лева, всеки на тези 6,000 закъсали за газ британски кръчми, да си седнат на гъзъ. Из по между другото, за какво по точно им е нужна заз на тия британски кръчми?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак