Свързани новини

18.07.2009 09:20

Хилари Клинтън пристигна в Индия

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристигна в град Мумбай на първото си посещение в качеството си на ръководител на американската дипломация в Индия, което има за цел да даде нов импулс на двустранните отношения, отбеляза БГНЕС.


Клинтън ще прекара днешния ден в срещи с представители на индийската общественост в Мумбай, след което ще замине за столицата Делхи. Нейният престой в столицата ще започне утре с посещение на семинар по въпросите на климатичните промени. След това тя ще посети Института за земеделски изследвания. В понеделник сутринта Клинтън ще изнесе лекция пред студенти от Делхийския университет. По-късно тя ще се срещне с индийския премиер Манмохан Сингх, лидера на управляващото мнозинство Соня Ганди, лидера на опозицията Лала Кришна Адвани и външния министър Соманхали Кришна.
"Ние възприемаме Индия като икономически, стратегически партньор с неограничен потенциал", каза Клинтън в интервю за CNN-IBN преди пристигането си в Мумбай. Държавният министър на Индия по външните работи Шаши Тарур положително оцени програмата на американския държавен секретар. "Решението (на Клинтън) да посети Мумбай и да отседне в хотел Тадж-Махал, който беше нападнат от терористи, е символично. Ние го приветстваме", каза той пред журналисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец