Свързани новини

30.04.2014 16:45

Хероин за над 1 млн. лева задържаха хасковски полицаи

Видян 1657 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 47 кг хероин са иззети на територията на Областната дирекция на МВР-Хасково в рамките на последните два дни. Стойността на открития наркотик по цени на съдебната система е над 1 млн. лева. Специализираната операция  по линия на противодействие на престъпления, свързани с моторни превозни средства, е реализирана вчера, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. На брифинга, на който бяха оповестени подробности по операцията, участваха директорът на ОДМВР-Хасково комисар Ангел Цанков и зам.-окръжният прокурор Розалин Трендафилов, съобщават от пресцентъра на МВР.


По думите на главния секретар на МВР в хода на операцията криминалистите извършили множество проверки в автосервизи, автоборси, депа за разкомплектоване на коли и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, където биха могли да се укрият крадени автомобили или вещи и части от тях, предмет на престъпление.


Във фирмен сервиз в града те установили лек автомобил „Тойота Ярис" с британска регистрация, оставен за ремонт. При продължилата проверка за автентичност на номерата на двигателя и на рамата, зад преградна стена, деляща двигателния отсек и купето на колата, криминалистите, с помощта на следово куче, открили 47 полиетиленови пакета със светлокафяво прахообразно вещество. Тестване с полеви наркотест е потвърдило, че се касае за хероин. Задържан е 29-годишен мъж с великобритански паспорт, оставил колата за ремонт.


Според разследващите дрогата не е била предназначена за България, уточни главсекът на МВР. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Хасково.


Лазаров съобщи още, че благодарение на постигнатия интеграционен метод и сформирания със заповед на главния прокурор съвместен екип от прокуратура, МВР, ДАНС и Агенция „Митници", от началото на годината до сега са задържани общо 2 тона и половина наркотични вещества, от които 85 кг хероин.


В хода на провелата се операция, в Свиленград са установени още 2 автомобила, предмет на престъпления. На автомагистрала „Марица" униформените спрели лек автомобил „БМВ", шофиран от 41-годишен сириец с 43-годишен пътник от Румъния. При проверката се оказало, че регистрационните табели на колата са подправени и тя е открадната в София. Установено е и че мъжете разполагат с лека кола „Кия Карнивал", паркирана до входа на ГКПП „Капитан Андреево", за която има съмнение за интервенция по рамата. Предстои експертиза. Двамата мъже са задържани до 24 часа.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите