Работникът или служителят има право на информация за историята на достъпите до своя единен електронен трудов запис, с изключение на случаите на достъп от органите на досъдебното производство по реда на Наказателно-процесуалния кодекс и на ДАНС.

Свързани новини

26.09.2023 16:00

Хартиената трудова книжка стана електронна

Видян 1012 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хартиената трудова книжка окончателно отиде в историята, след като парламентът прие и на второ четене промените в Кодекса на труда. С тях законопроектът на депутата Божидар Божанов и “Демократична България” въвежда пълна електронизация на трудовото досие. То ще се нарича единен електронен трудов запис в Националната агенция за приходите. За целта НАП трябва за около година да надгради регистъра си с пълните трудови данни на работещите.


До 1 юни 2025 г. всеки работодател трябва да е оформил трудовата книжка на своя работник или служител и да му я върне. Изгубена книжка след тази дата ще бъде заменяна с нова и след това отново приключвана, след вписване на съответните данни в регистъра.


Всеки нов работодател няма да има достъп до данните за заплатата от предходните работодатели, за да не може да се възползва от тях при определянето на текущото трудово възнаграждение. Всеки работещ пък ще има пълен достъп до собствените си данни в новата електронна трудова книжка.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.09.2023 15:53

    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> marketl.ink/biocom

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец