Хапче обръща стареенето при кучетата

Свързани новини

10.03.2024 08:00

Хапче обръща стареенето при кучетата: Професор от Харвард

Видян 15016 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Професор от Харвард продава хапче, за което твърди, че доказано "обръща стареенето" при кучетата.


Д-р Дейвид Синклер, генетик и изследовател на дълголетието, е основател и съсобственик на хапчето Animal Biosciences - мека дъвка с вкус на говеждо месо, която се дава на кучетата три пъти дневно.


Макар че лекарството се продава в САЩ от повече от година, то едва сега придобива широка популярност, след като Синклер заяви в предаването X, че е доказано, че то "обръща стареенето" при кучетата.


Други учени обаче твърдят, че твърдението му е "95 процента глупост" поради проблеми с проучването.

Данните, които Синклер използва в подкрепа на твърденията си, са публикувано миналата седмица предварително проучване, което не е било рецензирано.


Таблетката, наречена LeapYears, е показала малко подобрение на когнитивните функции на кучетата след тримесечно лечение - ефект, който по-късно е изчезнал.


Добавката е комбинация от прекурсор на NAD+ и сенолитик.


NAD+, известен също като никотинамид аденин динуклеотид, е ензим, който се намира във всички живи клетки и е от ключово значение за метаболизма. Той е в изобилие при децата, подхранва метаболизма и изглежда поддържа клетките свежи.


Количеството на ензима в организма ни намалява с възрастта. Според изследванията с намаляването му се увеличава рискът от развитие на заболявания като диабет тип 2, сърдечни заболявания и болестта на Алцхаймер.


Добавката за кучета действа на клетъчно ниво, за да възстанови здравето на кучетата, като повишава производството на NAD+ и изчиства увредените клетки, твърди Синклер.


Остарелите клетки изразходват количества NAD+, което намалява резервите на клетките.
'LeapYears подпомага естественото изчистване на клетките, които вече не функционират правилно, като оставя място за по-здравите, които използват NAD+ по-ефективно. Това е единствената добавка за кучета, която се насочва и премахва остарелите, увредени клетки, за да помогне на кучетата да остареят по-добре.


През годините ензимът НАД+ предизвиква вълнение, като десетки учени твърдят, че разполагат с доказателства, че НАД+ забавя стареенето при животните, като стимулира създаването на нови клетки, и също толкова много критици твърдят, че доказателствата са слаби.


 Ричард Милър, изследовател по въпросите на дълголетието в Мичиганския университет, заяви пред STAT, че твърденията на Animal Bioscience и д-р Синклер са "95 процента лъжа".


Той изтъкна, че в проучването не е извършено правилно рандомизиране на животните, тъй като кучетата в различните тестови групи не са започнали с еднакъв среден резултат на теста за познание.


В проучването са участвали 59 кучета и е било тествано въздействието на лекарството в сравнение с плацебо върху показатели за стареене, включително когнитивни функции, ниво на активност и подвижност.


Разлика е установена само при когнитивната функция, докато нивото на активност и подвижността са еднакви в групите с лечение и плацебо.


Цената на хапчето е до 117 долара за един месец.


Междувременно Loyal, биотехнологична компания от Сан Франциско, получи миналата година потвърждение от FDA, че данните за нейното хапче за кучета LOY-001 потвърждават "разумните очаквания за ефективност".


Източник: DailyMail


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл