07.12.2008 15:37

Хаос с разписанието на влаковете

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хаос преди коледните празници може да предизвика смяната на разписанието на влаковете на БДЖ. Във връзка с проблемите с   новото разписание, което трябва да влезе в сила от 14 декември източници на 19` разкриха, че вече три пъти то е било преработвано, защото в него фигурирала погрешна информация за влакове, които или изобщо не съществуват или са с невярно посочени часове на заминаване и пристигане. Както е известно компанията сменя разписанието два пъти годишно, през май и декември. Ако до седмица БДЖ не го изчисти от грешки, разпространената в него невярна информация ще заблуди пътуващите и това няма да е за първи път.
Оказа се също така, че част от дизеловите мотриси на Siemens били извън експлоатация и някои тях се налагало да бъдат върнати за ремонт в Германия. Проблемите с тях възникнали защото служители масово източвали дизеловото гориво, което било специално доставяно за нуждите на железниците. В последствие го сменяли с такова, което имало повече примеси. То обаче създавало проблеми за двигателите и често водело до бързо износване на филтрите. В началото на 2005 г. БДЖ сключи договор със  Siemens за доставка на 25 нови дизелови мотриси срещу 67 млн. евро. От БДЖ признаха, че някои от тях са спрени временно. Според компанията обаче това се налагало заради технически преглед в следствие на изчерпването на лимита за пробег.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Оптимизъм, спокойствие и ведрина

Оптимизъм, спокойствие и ведрина са ви подготвили