Свързани новини

07.04.2015 13:18

Губим 800 млн. евро, ако Гърция въведе новия данък

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание изслуша вицепремиера Меглена Кунева, зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев и министърът на външните работи Даниел Митов във връзка с намерението на Гърция да въведе превантивен корпоративен данък в размер на 26%, предаде Novini.bg.


Министри и депутати се обединиха около извода, че този проблем трябва да бъде решен със силата на дипломацията. Tрябва да покажем на Гърция, че не може да нарушава европейското законодателство. Зам.-министър Ананиев заяви, че трябва да се спазва европейското право. Според него загубите, които ще понесе България са около 800 млн. евро, защото стокооборота между двете държави е 2 млрд. евро. Според мен трябва бързо да влезем в диалог с Гърция, да изясним, своята позиция и да предложим план, включително и по други висящи въпроси, каза Меглена Кунева.


Министерство на външните работи, Министерство на икономиката и аз ще работим за решението на проблема за новия гръцки данък, допълни тя. Работи се по темата за посещението на външния министър на Гърция, разкри пък Даниел Митов. Депутатът от БСП Румен Гечев изяви становище, че България трябва да действа с реципрочни мерки. Правителството трябва да извади и да представи реални мерки. Това е национален, а не политически въпрос, поясни той. Йордан Цонев изрази становище, че с този данък гръцката страна ни приравнява към страните от офшорните зони. България няма преференциален данъчен режим. България има ниски данъчни ставки. Не смятам, че ако бъдем санкционирани, в по-късен етап парите ни ще бъдат върнати, каза още Цонев


Валери Симеонов от Патриотичния фронт изрази позицията си, че тежката артилерия на България трябва да бъде насочена към европейската администрация и ако трябва дори министър-председателят Бойко Борисов да отиде на преговори, защото България губи пари. Симеонов каза, че трябва да наистина ответни мерки срещу Гърция. Целта на гръцкото правителство е насочена към ускорено усвояване на средства, каза той. Симеонов заяви, че България трябва да защитава националния си интерес. Той предложи в рамките на заседанието на комисията да се обсъдят и санкциите срещу Русия, но идеята беше отхвърлена.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв