Свързани новини

27.05.2013 10:03

Губим 20 милиона евро от еврофондовете

Видян 1986 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-министърът на земеделието и храните в служебното правителство Снежана Благоева все още не е утвърдила списъка на  дейностите по техническата помощ за 2013 година на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), научи АгроНюз от свои източници . Това означава, че няма да бъдат усвоени над 20 млн. евро по програмата. Средствата са предвидени основно за медии и рекламни кампании и трябва да бъдат договорени до края на годината. В момента започва приема на документи за кампанията за кандидатстване за проекти по ПРСР, ето защо сега е най-удачния момент да се подсещат хората да кандидатстват с проекти по различните мерки на програмата за развитие на селските райони. В противен случай могат да бъдат загубени още 500 млн. евро по ПРСР.


Директорът на ГД Земеделие към МЗХ и Снежана Благоева са спрели и изграждането на  геоинформационния портал , който трябваше да бъде реализиран със средства от програмата, твърдят земеделци. С негова помощ трябваше да се даде по-голяма прозрачност по отношение на собствеността на земите у нас.  Според животновъди двамата са застанали на страната на едрите земеделски производители, за да не се знае кой колко пари от евросубсидиите получава. Те възнамеряват да сезират компетентните органи за конфликт на интереси на зам.- министър  Благоева и Николай Маринов.


"Има някакво принципно объркване по отношение на списъка на  дейностите по техническата помощ за 2013 година на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Няма опасност да изгубим парите". Така коментираха от кабинета на Снежана Благоева новината на АгроНЮЗ за забавянето на въпросния списък. В момента в агроминистреството се правят уточнения и актуализация по него, за да няма дублиране на дейности. Целта е да се постигне добро финансово управление на средствата по програмата за селските райони, уточниха още от министерството.


Относно спирането на заданието за изготвяне на геоинформационен портал, от кабинета на Благоева уточниха, че сега се правят корекции по него, тъй като не е добре написано. В новата поръчка на агроведомството порталът ще бъде променен. Той ще обедини фермерския регистър и регистъра за напояването. Оптимизираният вариант на поръчката ще бъде публикуван и до края на годината ще бъде договорен печелившият проект. Целта отново е постигане на добро финансово управление на средствата от европейските земеделски фондове, коментираха от земделското министерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв