Свързани новини

14.10.2009 17:20

Груевски: Днес е исторически ден за Македония

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Македонският премиер Никола Груески определи като "историческа за Македония" препоръката на Европейската комисия за започване на преговори със Скопие за присъединяване към ЕС, предаде АФП.


"Това е исторически ден за Македония, за гражданите на Македония, ние приветстваме препоръката на ЕС", заяви Груевски пред журналисти в Скопие. Препоръката на Европейската комисия беше приета с голям ентусиазъм в македонската столица, където хиляди граждани пристигнаха с колите си, натискайки клаксоните им, пред сградата на правителството. Много развяваха знамена на Македония и на ЕС. Скопие получи статут на кандидат за членство в ЕС през декември 2005 г., но интеграцията й в съюза е блокирана от Гърция, която от 1991 г. възпрепятства международното признаване на Македония под това име, считайки, че то принадлежи изключително на нейното национално историческо наследство. През април 2008 г. Гърция се възползва от правото си на вето, за да блокира приемането на Македония в НАТО и заплаши да направи същото и с интеграцията на страната в ЕС. Започването на преговорите за присъединяване изисква единодушно одобрение от всички 27 държави членки, включително от Гърция, което Скопие може да получи трудно. "Ние съзнаваме важността на този доклад на /Комисията/ и Македония ще продължи активно и конструктивно да преговаря под егидата на ООН, за да намери решение на спора с Гърция", заяви Груевски. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Днес се съсредоточете върху личните си начинания и планове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес се съсредоточете върху личните си начинания и