Според Василев е добре да има облекчаване на сроковете и на процедурата по издаване на разрешение за монтиране на такава система

Свързани новини

20.07.2022 13:12

Грийнпийс дари соларна система на социален център в столичния кв. Факултета

Видян 607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От "Грийнпийс" дариха соларна система в социален център в столичния кв. "Факултета". Боян Василев, психолог, методист и координатор в център "МИР", който помага на ромските деца в квартала, сподели пред БНР:

"Фотоволтаикът на нашия покрив ще ни бъде полезен. Отскоро разполагаме със системата и все още нямаме реална представа от спестените пари, но очакваме между 30 до 50% да спестим от сметките за ток".

Миглена Антонова от "Грийнпийс" допълни, че в контекста на кризата може много да се направи за алтернативните източници на енергия:

"Обществените сгради трябва да са първите, които да започнат с такъв преход, тъй като при тях това би станало по-лесно. Нашата организация работи най-вече за промяна на нагласите по дадените теми и с насърчаването на едно такова място да стане демонстрационно за сектора на социалните услуги се надяваме повече организации да поемат инициативата. Настояваме процесът да се улесни".

Според Василев е добре да има облекчаване на сроковете и на процедурата по издаване на разрешение за монтиране на такава система:

"С облекчаването на процедурите хората ще бъдат насърчени... Хората забелязват тази инсталация, питат и се интересуват от възможностите".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.