Грета Тунберг предлага на Украйна "професионална помощ"

Свързани новини

30.06.2023 15:22

Грета Тунберг предложи на Украйна "професионална помощ" (Видео)

Видян 1062 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Активистката за климата Грета Тунберг се срещна с украинския президент Владимир Зеленский в рамките на предложение за сформиране на "работна група" за екологичните щети, причинени от войната.

20-годишната Тунберг посети президентския дворец в компанията на бившия шведски вицепремиер Маргот Валстрьом, заместник-председателя на Европейския парламент Хайди Хаутала и бившия ирландски президент Мери Робинсън.

"Нуждаем се от вашата професионална помощ", каза Зеленский на западните активисти, като им благодари за "компактните много конкретни [sic] стъпки", които изпращат "много важен сигнал за подкрепа на Украйна".

Тунберг обвини Русия, че "умишлено се насочва към околната среда и към поминъка и домовете на хората. И следователно също така унищожава човешки животи. Защото в крайна сметка става въпрос за хора".

Според АП предложената работна група иска да направи оценка на екологичните щети от конфликта, да започне усилия за възстановяване на екологията в Украйна и да формулира "механизми за търсене на отговорност от Русия".


По-рано този месец, в началото на украинската офанзива, язовир Каховка на река Днепър се срути, което доведе до широко разпространени наводнения на руска територия. Разрушаването на язовира пресуши и резервоара, който осигуряваше вода за Крим и помагаше за охлаждането на Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), най-голямото подобно съоръжение в Европа. Киев и Москва се обвиняват взаимно за бедствието.

Тунберг придоби слава за една нощ през 2018 г. като 15-годишно момиче, което започна да бойкотира училище в знак на протест срещу изменението на климата. В изтрит впоследствие туит тя се прочу с това, че до юни 2023 г. ще настъпи краят на света заради глобалното затопляне.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат