Свързани новини

27.05.2013 10:10

Грешно решение на пилота, свалило самолета край Варна

Видян 1514 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инцидентът, станал на 24 май, когато самолет на Ер Виа излезе от пистата на летище Варна се коментира от специалист в пилотирането като грешка. '' Имало е вятър, но не е бил толкова силен. Става дума за порив.'' , се казва в един от коментарите. '' Най- вероятно е грешно решение от страна на пилота, защото заходът за кацане се извършва срещу вятъра. В този случай кацането е извършено по посока на вятъра.'', продължава експертът пред Афера.


''Заредих на Flight Симулатор вчерашните данни, избрах Летище Варна за кацане, самолет А320, приземявах се по посока на вятъра, разиграх около 20 подобни сценария сумарно 32 кацания и познайте какво се получи: 9 приземявания завършиха с тотално разбиване на самолета, 13 приземявания със значителни щети и жертви съответно, следващите 7 приземявания завършиха далеч след оградата като щетите бяха счупен преден колесник и ударени двигатели, което предполага нарушена цялост на крилата, които са и резервоари плюс горещи двигатели, съответно равно на пожар. Само три от кацанията завършиха в рамката на пистата без щети. Още нещо: при почти всички опити кацането бе около или малко след средата на пистата заради вятъра, който постоянно ме избутваше напред. Нормално е, че не ми стигна дължина. Втората и по-малко вероятна причина е, пилотът да е получил грешни данни за посока на кацане от кулата.Това е лесно да се провери и няма как да се скрие. Като заключение мога да ви кажа, че пилотът въпреки всичко се е справил, меко казано, перфектно. Двете пострадали жени са получили нараняванията си от спускането по пързалката. Така че приземяването се счита без пострадали.'', става ясно от коментара на експерта в афера.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.