Свързани новини

24.01.2014 16:50

Греков иска спешна среща в Брюксел заради проблема с тютюна

Видян 1734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земеделският министър Димитър Греков поиска спешна среща в Брюксел, на която да бъдат обсъдени проблемите на тютюнопроизводителите у нас. Това стана по време на среща на Греков с европейския комисар по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош в Кишинев, Молдова, съобщиха от пресцентъра на Земеделското министерство.


Комисар Чолош прояви разбиране и предложи през следващата седмица въпросът да бъде обсъден в Брюксел на експертно ниво. Греков от своя страна обясни на еврокомисаря тежката финансова ситуация, в която се намират производителите на тютюн в страната ни поради ниските изкупни цени и забавяне на изплащането на тютюна.


Припомняме, малко по-рано днес депутати от ДПС се срещнаха в Гоцеделчевско с тютюнопроизводители от сектора. На нея зам.-председателят на парламента Алиосман Имамов обеща изкупните цени за килограм тютюн да станат между 8,60 и 8,80 лева за килограм, като в цената се включва и държавната субсидия.


На това тютюнджиите отговориха, че прекратяват протеста, тъй като тяхното искане беше за цени поне между 6,50 и 7 лева на килограм.


Министърът на земеделието връчи на комисар Чолош официално писмо, което представя подробно проблема и се обръща към Европейската комисия за разбиране и съдействие за предприемане на мерки за подобряване на ситуацията. По време на разговора си с еврокомисар Чолош Греков постави и въпроса за проблемите на животновъдите у нас.


На конференцията в Кишинев участват европейският комисар за политиката на разширяване и добросъседство Стефан Фюле, министърът на развитието на селските райони на Полша Станислав Калемба, министърът на развитието на селските райони на Румъния Даниел Константин, министърът на селското стопанство на Грузия и заместник-министрите на земеделието на Литва, Словения, Хърватска, Финландия, Унгария, Словакия, Чешката Република, Армения и Беларус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион