14.11.2018 10:30

Гран При за проф. Александър Янков на Националните правосъдни награди

Видян 2582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази година Гран При на Националните правосъдни награди ще отиде при проф.д-р Александър Янков. 94-годишният юрист е бил зам.председател на международния съд в Хага, дългогодишен съдия към Международния морски трибунал към ООН и единственият българин - президент на Световната организация по международно право. Наградата ще му връчи миналогодишния носител на престижната награда проф. Васил Мръчков.  


Шестите Национални награди за правосъдие ще се проведат като изискана гала-вечеря в хотел Маринела на 24-ти ноември от 20:00 часа. По традиция събитието е благотворително, в подкрепа на болни от церебрална парализа деца. В тяхна помощ ще се разиграе търг с картини на известни художници и томбола. Водещи на вечерта ще са певицата Боряна Баташова и юристът Юлиян Демирев. За доброто настоение на гостите ще се погрижи изпълнителката Цвети Радойчева.


С дизайнерски статуетки Темида, изработени от скулптура Боби Бондиков, ще бъдат отличени най-добрите през годината Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Синдик, ЧСИ, Млад юрист, Кантора, Медиатор.


Победителите се избират от медийно и професионално жури, с председатели проф. Огнян Герджиков, проф. Сашо Пенов и адвокат Владимир Дончев.


Официален гост на церемонията ще бъде г-н Мартен Прадел - директор към Международния адвокатски съюз, който пристига специално за най-престижното събитие в юридическата гилдия.


Националните правосъдни награди се раждат през 2013-та година по идея на Балканска медийна Асоциация и Софийска Адвокатска колегия (ръководството с председател Петър Китанов), за повдигане имиджа на адвокатурата пред обществото.


Събитието се осъществава с подкрепата на адвокатските колегии от цялата страна, Нотариалната камара, Българска съдийска Асоциация, Асоциация на медиаторите в България, Асоциация на жените-адвокати, Асоциацията на синдиците и други.


Всички  церемонии  през  годините  могат  да  бъдат  проследени  със  снимков  и  текстови материал  в онлайн  медията  www.temida.tv, раздел  награди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот