Графити преобразяват доскоро сивия подлез между столичните булеварди „България“ и „Тодор Каблешков

Свързани новини

26.08.2023 09:22

Графити преобразяват сив подлез

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Графити преобразяват до неотдавна сивия подлез между столичните булеварди „България“ и „Тодор Каблешков“ в изпълнено с цвят и настроение арт пространство, открито от шефа на СОС Георги Георгиев.

Проектът е част от програмата на Столичната община за улеснен достъп до градската среда на хората на графити изкуството, която скоро беше приета от СОС.

Художественият проект на тема Четирите годишни времена е разположен върху 400 кв метра по стените в подлеза. В него участват артисти от Бразилия, Колумбия, Австрия, Германия, Великобритания и България. Има тематично разделение в отделните коридори на сезони, а в централната част пролетта, лятото, есента и зимата са обединени по неповторим начин.

 Идеята на стенописите е да се насочи общественото внимание към проблемите, предизвикани от климатичните промени и сериозните социално-икономически ефекти от това. От години е отчетлива постепенната загуба на ясно разграничени сезони. А все по-сериозните последствия като наводнения, пожари и продължителни горещини са факт в държавите от умерения климатичен пояс, между които е и България. Нужни са непрестанни усилия на гражданите за живот в хармония с природата и подобни проекти целят именно това - да напомнят и да формират гражданска позиция. Хубаво е, че младите хора у нас и по света са сред най-запалените привърженици на зелените политики - за да имаме увереност в бъдещето на планетата. Но е важно да се полагат грижи и днес, не само утре! Както се казваше в една песен - утре започва от днес!

 "Благодаря на Деляна Ангелова и Йоан Ценков от фондация Visionary, за усилията, организацията и изпълнението на проекта, както и на с районните кметове Димитър Божилов на „Триадица“ и Теодор Петков - Teodor Petkov на район „Витоша“, на чиято територия е подлеза, за това, че се обединиха, за да направим града ни по-красив.", коментира Георги Валентинов Георгиев. Виж снимки:












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак