Градският прокурор на София Илияна Кирилова поиска да бъде образувано второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

Свързани новини

19.02.2024 15:50

Градският прокурор на София иска второ дисциплинарно производство срещу Зартова

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Градският прокурор на София Илияна Кирилова поиска да бъде образувано второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

Предложението е внесено чрез изпълняващия функциите главен прокурор  Борислав Сарафов до Висшия прокурорски съвет и е във връзка с образуваното в края на миналия май досъдебно производство срещу бившия следовател Петър Петров, по прякор Пепи Еврото.

Проверка е установила, че като административен ръководител Зартова е извършила умишлено три нарушения -  стартирала е делото, без да са налице данни за извършено престъпление, лично е осигурявала свидетели и е изисквала от тогавашния ръководител на ГДБОП  - сегашният вътрешен министър Калин Стоянов, да бъдат задържани лица.

„Цялостният анализ на доказателствата, при което се отчитат всички действия на прокурор Зартова - от посещение,  непосредствено преди самосезирането, при тогавашния главен прокурор Иван Гешев, през осигуряването на свидетели по делото, проследяване на извършването на процесуално-следствените действия, до създаването на организация за недопускане изпращане на делото на Софийската градска прокуратура, говори за умисъл на действията“, пише в предложение до Висшия прокурорски съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева