Свързани новини

10.02.2021 15:32

GP-тата: Хаос и неясноти с ваксинацията по вина на здравния министър

Видян 3825 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Личните лекари имат огромно притеснение как точно ще се осъществи процесът на ваксиниране, след като новопристигналите с огромно закъснение и в близо 10 ПЪТИ по-малък брой препарати на AstraZeneca дават възможност за ускоряване на процеса чрез използването на кабинетите им за инжектиране. Медикаментите се съхраняват в нормални условия и не изискват спец.хладилници с температура до -75 градуса. Само че Здравното министерство не им е дало никаква яснота какъв е протоколът за извършване на ваксинацията. Тотален хаос е, оплакват се джипитата. Здравният министър пък прехвърля вината на общинските власти, които също не са информирани от „специалистите” във ведомството как трябва да се извършват процедурите по ваксинацията.
Само напомняме, че когато 19 минути ги питаше в деня на излизането на регистрация на първата ваксина – Pfizer притежаваме ли специални хладилници за съхранение, те отговориха, че „въпросът не е актуален”, а седмица по-късно главният санитарен инспектор Ангел Кунчев каза, че са започнали да мислят по темата. Оказа се, че едва не счупиха набързо осигурен суперхладилник на морето, а другият основен – в Пловдив, се оказа половинвековен пожълтял руски ЗиЛ, чиято хигиеничност е изключително съмнителна, а ваксините са нещо, изискващо стерилност.
Ето и конкретен пример за хаоса в системата от бТВ:
„Като преподавател Димитър Величков попада във втората фаза на ваксинационния план. Малко след като работодателят му изготвя списък на желаещите да се имунизират, от РЗИ се свързват с него. Днес получава първата доза защита, съобщава бТВ.
Близките му, които не попадат в приоритетните фази, очакват информация от личните си лекари. Самите те обаче имат неясноти около процеса.
„Ние нямаме ясно написани правила. Тези хора, това заболяване, тази група ще подлежи ли на индивидуална оценка. Искаме конкретни, точни, ясни указания. Имате Болест на крон – може ли, не може ли“, коментира джипито д-р Георги Миндов.
Не е ясно и в какъв ред да е списъкът, по който записват пациентите. „Първо започвам с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.02.2021 20:54

    Заради тоталния умишлен или от некадърност хаос и непрекъснатите лъжи и психоза и здравният министър и лакеите от НОЩ трябва да бъдат сериозно разследвани, все пак се касае за здравето на цял народ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог