Свързани новини

12.11.2020 17:16

Готови са 17 км от АМ Европа: Борисов

Видян 1516 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Лично премиерът Борисов съобщи, че половин година по-рано от предвиденото е готов първият 17-километров участък от АМ Европа. Напомняме, че всъщност това е разширяване с една аварийна лента на досега съществувалия път с по 2 ленти  в посока в равното поле от София до Драгоман. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. По „магистралата”, както премиерът нарича скоростния път, са изградени два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над река. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране. Напомняме, че и преди това имаше някои надлези и „детелини” – възли, на пътя, вече има и нов.
Министър-председателят добавя, че „на пълни обороти се работи и на участъка на АМ Европа от ГКПП Калотина до Драгоман”. Това всъщност е по-сложният участък, тъй като вече се издига в полупланински и завършва в планински район. Той е с дължина 14,5 км и строителните дейности на него са започнали през февруари. Активно се работи и по модернизацията на граничния пункт Калотина, изтъкна Борисов.
Премиерът, неясно защо, инспектира пътните участъци заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов и директора на Пирогов проф. Асен Балтов, освен с логичното присъствие на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Досега предпочиташе заместника й Нанков, който беше и неин предшественик.
"Държавата не трябва да спира, трябва да се движи. Като те е страх на ресторант, не отиваш - защо трябва да ти забраня, разум няма ли", коментира Борисов цялостната картина в страната.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.11.2020 19:18

    ЛУД

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,