Свързани новини

10.12.2019 12:17

Горбачов с псувни поиска България да съди Живков, разкри руски политик

Видян 5849 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кандидатът за президент на последните избори, депутат в края на СССР, а след това достигнал 2 мандата до зам.-шеф на руския парламент Сергей Бабурин разкри в дискусионно предаване на държавния тв канал РТР неочаквано обстоятелство от нашата история при падането на стария режим.


След като българите изпратиха с благодарности в пенсия Тодор Живков, Горбачов с псувни се обади на наследилия го Петър Младенов и му заповяда да съди и да вкара в затвора стария генерален секретар. Негова беше и идеята за „революцията“ в Румъния и убийството на Чаушеску, които КГБ организира. САЩ чрез държавния им секретар тогава Бейкър ни изпратиха писмо, че не възразяват да се разправяме с президента в Букурещ, даже да се наложи да вкараме войски. Не Чаушеску, а Горбачов беше дал пълна свобода на генералите да нареждат стреляне по демонстрантите, което приписаха после на Чаушеску“, разказа той. В българския казус нещата наистина се развиха така: на 10 ноември 1989 г. ЦК на БКП изрази благодарност на Тодор Живков за дългогодишната му работа, а след това изведнъж на 16 ноември изключи него и обкръжението му от Партията, като впоследствие 78-годишният бивш лидер беше показан в ареста и започна дело срещу него, че раздавал апартаменти без ред на Аня Пенчева и други известни личности. Бабурин разкри още, че разпадането на СССР, за което Русия с нов президент Елцин, Украйна с Кравчук и Беларус с Шушкевич подписват на 8 декември 1991 г., е било подготвено от съюзния държавен глава Горбачов, който малко преди това е разпределил с Лондонския клюб дълга на червената империя между отделните републики в нея. Това е и предизвикало детонацията. За която по-късно той обвини САЩ и колегите си и подаде оставка на 25.12.1991 г., когато и официално най-голямата държава в историята на света престана да съществува.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 11.12.2019 09:08

    Fuck with Горбачов, гледай нашия двор!

  • 002 Anonimen 10.12.2019 16:01

    Да осъдят предателя Горбачов и после следващите разсипници....

  • 001 Anonimen 10.12.2019 12:53

    Ако имаше поне един българин в политбЮрото, България щеше сега да е твърде друга - не боклукчийски кош за рашки, сашки и еврогейове.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог