Свързани новини

26.05.2015 12:38

Горанов: Над 200 изискуеми кредита има в КТБ

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На временните синдици в КТБ им бе дадено право да оспорват прихващания. Съгласно последните промени, започнато ли е оспорване на извършените прихващания, колко са вече атакувани в съда и на каква стойност, има ли система - от по-големи към по-малки. Не може в условия на специален надзор, прихващанията да не бъдат атакувани. Всички трябва да бъдат еднакви пред закона за банкова несъстоятелност и да получат еднакъв процент от масата по несъстоятелност. Този въпрос зададе депутатът Мартин Димитров към министъра на финансите Владислав Горанов, цитиран от КРОСС.


"Общественият интерес е сериозно накърнен. Въпросът за КТБ ще е актуален за всяка сесия на парламента. Всички сделки, които потенциално увреждат масата на несъстоятелността ще бъдат атакувани, част от тях вече са атакувани по закона за банковата несъстоятелност.


Над 200 кредита са обявени за изискуеми. Образувани са над 50 наказателни производства, над 35 срещу длъжници на банката, установени са над 150 прихващания, 20 производства срещу длъжници по закона за особените залози.


Готов съм да предоставя и последния отчет от синдиците, никой не разполага с детайлната информация за лицата вътре", каза Горанов.

"Има вероятност да бъде избрана най-голямата компания в света в тази област за разследването на КТБ. Има задание от българската прокуратура, за да бъде използвана тя и като експерт в помощ на работата по проблемите на ктб и нарушението на закона при управлението на банката. Разчита се на фирмата, която ще бъде избрана да помогне и от гледна точка организиране на обвинението срещу закононарушителите", допълни финансовият министър.


"Освен тази фирма да възстанови възможно по-голяма част от парите има и друг въпрос - фирмата няма да се съгласи сама да огласи списъка от лица, замесени по случая КТБ - десетки хора са, важно е тази информация освен да отиде в прокуратурата, да бъде и оповестена публично", заяви Мартин Димитров.


Горанов бе категоричен, че ако разследващата компания си свърши работата и намери тези данни, то ще бъде намерен начин те да бъде оповестени.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби