Свързани новини

19.02.2019 17:22

Горанов готов да напусне политиката, не и жилището на кръстника си

Видян 2699 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Финансовият министър Владислав Горанов ще напусне политиката, но не и жилището на кръстника си, ако се установят нередности при продължаващите проверки на антикорупционната комисия и прокуратурата, стана ясно от негово изказване в интервю за бТВ.

"Ако се окаже нещо нередно, ще напусна политиката. Жилището няма никаква причина да го напускам, защото нищо нередно не съм извършил по моите разбирания. То е предоставено от близък на мен, който няма тема с това жилище", заяви Горанов.

В края на ноември, след медийни публикации, главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че започва проверка заради сигнал, че министър Горанов живее в апартамент от 180 кв. м. в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен. Въпросният луксозен комплекс се оказа "Есте хоум енд спа" на фирми, свързани с братя Домусчиеви, където наемът върви около 10 евро./кв. м., тоест в случая би бил към 1800 евро на месец.

Впоследствие, Горанов обясни, че жилището му е предоставено не от Домусчиеви, а от кръстника на двете му деца. Двамата се познавали от 20 години и нямало конфликт на интереси. Става дума за бизнесмена и виден масон Иван Сариев, чиято съпруга Снежана Сариева е формалният собственик на апартамента. Апартаментът е купен през 2011 г. срещу 382 000 лв.

Горанов обясни, че със семейството си се е пренесъл в комплекса след земетресението от 2012 г., тъй като съпругата и децата му се уплашили от труса в предишното им жилище, предаде Медиапул.

По казуса с апартамента на Горанов текат две паралелни проверки – на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за конфликт на интереси и на прокуратурата. От държавното обвинение нееднократно обявиха, че решението им ще зависи от проверката на КПКОНПИ, която трябва да бъде завършена до 8 март.

Проверката на прокуратурата е по два текста от Наказателният кодекс - чл. 283 и чл. 304б. Единият е за злоупотреба със служебно положение с цел облага, а другият - за търговия с влияние.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец