Свързани новини

14.04.2009 14:30

Годишно в България на пътя загиват 60 деца в катастрофи

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Всяка година в България умират близо 60 деца в пътно-транспортни произшествия!" Това заяви Владимир Тодоров от асоциация "На пострадалите от катастрофи". Той допълни, че на всеки 15 септември две класни стаи остават празни.


От утре започва кампания за обучение на най-младите участници на пътя, а именно децата между 7-15 години. През почивните дни в обучението ще се включат и желаещите родители. Кампанията ще се проведе под надслов „Приказка за пътя”. Общо 26 столични училища ще вземат участие в нея, като организаторите се надяват инициативата да се превърне в национална.Повечето деца загиват в коли, а не на пътя. Това заяви говорителят на КАТ Любка Маринова, като допълни че от началото на 2009-та година едно дете намерило смъртта си в пътно-транспортно произшествие: „Всички, възрастни пътували в тази кола, са живи, тъй като са били с предпазни колани. Единствено детето, 10-годишно, което седи на задната седалка, не е било обезопасено и загива”, уточни тя.
Кампанията „Приказка за пътя” ще обучава учениците чрез интерактивен спектакъл. Правилата на пътя ще им бъдат обяснявани от едни от любимите им приказни герои, с които са израснали - Червената шапчица, Котаракът в чизми, красивата принцеса и др. Това обясни Виктор Ангелоев – председател на фондация „Спасение”. „Те ще ги карат да се движат правилно по пътищата”, каза той.Децата ще бъдат обучавани и как се оказва първа помощ на пътя от представители на Българския червен кръст. Кампанията започва утре в 104 Основно училище. Организатор е фондация „Приказка за пътя”, и се провежда съвместно със Столична община, Български червен кръст, КАТ и фондация „Спасение”.


Информацията е на Дарик радио, цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което