Свързани новини

21.01.2013 14:34

Година по-късно Плевнелиев се отчете

Видян 1043 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През настоящата 2013 година България трябва да работи за подобряване на бизнес средата, за енергийна ефективност и за осигуряване на заетост на населението. Това каза президентът Росен Плевнелиев на пресконференция по повод една година от встъпването си в длъжност, предаде агенция „Фокус”. Президентът открои 20 основни приоритета на президентската институция и на страната ни през настоящата 2013 година.


По думите на Плевнелиев – „каквото планираме и подготвим през 2013 година, това ще изпълним през 2020 година”. В процеса на подписване на договора за партньорство с Европейската комисия за финансовата рамка за периода 2014 – 2020 година България ще отстоява националните приоритети от програмата за развитие „България 2020”, отбеляза президентът. Като основна задача за страната ни според Плевнелиев е подобряването на бизнес средата у нас, повишаването на ефективността на институциите, както и повече инвестиции, развитие на новациите и създаване на нови индустриални политики. Бъдещето на България е в производството, заяви президентът. Той обеща, че ще продължи да подкрепя малкия и средния бизнес, защото именно те създават две трети от работните места у нас.


По думите на Плевнелиев - енергийната ефективност трябва да бъдат навсякъде и да мотивират всяко едно наше действие. Във фокус на държавата ще бъдат именно проектът „Набуко”, подписването на договори за изграждане на газови интерконектори България – Гърция, България – Турция, както и започването на нови концесии за добив на газ, посочи Росен Плевнелиев и заяви, че енергийната либерализация ще бъде на дневен ред за страната ни.


По думите на президента на България – задача на управляващите са образователната реформата, както и промените в здравеопазването. През 2013 година ще се организират форуми със световната здравна организация за реформата в здравеопазването, защото електронното здравеопазване, реформата в спешната помощ и модернизирането на университетските болници трябва да бъдат осъществени, коментира Плевнелиев. Не на последно място той постави развитието на водната реформа, административната реформа, реформата в сектор „Правосъдие и вътрешен ред”, реформата в армията и реформата в сектор „Сигурност”. Очаквам да бъде спазено решението на Консултативния съвет по национална сигурност за приемане на този пакет от 4 закона за продължаване на реформата в сектор „Сигурност” не по-късно от април 2013 година, посочи президентът.


Той напомни и обещанието, че държавата няма да се намесва в избора на нов патриарх на Българската православна църква, който ще се състои на 24 февруари тази година. Надяваме се изборът на духовниците да бъде добър, защото България има нужда от силна и единна църква, която работи за единството на българския народ, отбеляза още Росен Плевнелиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец