Свързани новини

20.07.2020 16:11

Година и половина условно за прокурорски син след двама убити на пътя

Видян 3327 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синът на прокурора от Върховната касационна прокуратура Венцислав Андреев – Бисер, е окончателно осъден на година и половина затвор условно с тригодишен изпитателен срок (пълния текст на решението виж тук) за катастрофа в София, при която загинаха двама души. Върховният касационен съд (ВКС) потвърди намаляването на присъдата, което миналата година направи Софийският апелативен съд, предаде lex.bg.

Трагичната катастрофа стана на 5 август 2011 г. в София край спирката на пл. „Ручей“. 24-годишният тогава Андреев шофирал автомобила си БМВ по бул. „България“ и изпреварвал „Ауди“, управлявано от Людмил Славов. Ограничението в участъка било 70 км/ч, като и двамата се движели с превишена скорост. Андреев изпреварвал с над 97 км/ч в лявата лента и при опит да се върне в дясна лента загубил контрол на мократа настилка, колата поднесла и последвал удар с другия автомобил. След него и двете коли излезли от пътя, а този на Андреев помел пешеходците на тротоара. При силния удар телата на Паола Тодорова и Николай Спасов били подхвърлени на капака на колата, ударили се в предното стъкло и след това били изхвърлени в градинка.

На първа инстанция съдия Вера Чочкова от градския съд призна Андреев за виновен и го осъди условно на 3 години затвор с 5-годишен изпитателен срок, а книжката му беше отнета за 6 години.

Апелативният съд обаче я намали, а сега решението му се потвърждава и от върховните съдии Татяна Кънчева (председател на състава), Блага Иванова и Петя Колева (докладчик).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.07.2020 16:15

    Ако утре някой утрепе по тоя начин прокурор или съдия, каква ли ще е присъдата? За един каскет питам !!! Сигурно пак „неразумен срок“ за гледане на делото- 8 години и за финал - 1,6 условно !!! Едно време, когато бяхме истинска държава, такива дела приключваха за една година, барабар със следствието и за финал 15 години в кауша – минимум !!!Но в природата празно няма. При липса на съдебна система хората ще поемат сами тази функция !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни