Свързани новини

16.04.2013 10:33

Глобул с нов собственик в петък

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търг за продажбата на българския мобилен оператор „Globul” ще се състои в петък, пише най-тиражираният руски вестник Комсомолская правда.


В момента трима сериозни купувачи проявяват интерес към офертата. Това са турските мобилни оператори  „Тюрсел” и „Тюрк телеком”, както и норвежкият „Telenor”.


Като втори вариант се разглежда включването на българския оператор в семейството на концерна „Deutsche Telekom”, който е собственик на 40 % от акциите на компанията- майка на  „Globul” – гръцката ОТЕ.


Според специалисти атинската фирма ще се откаже от българското си подразделение за сума не по-малка от 700 милиона евро. Най-вероятно ОТЕ ще започне паралелни преговори с компанията, която даде най-висока цена и с втората компания, която предложи най-изгодните условия.


Основната причина, принуждаваща ОТЕ да се раздели с българския мобилен оператор, който има лиценз от 2001 г., е нуждата тази година да се погаси кредит от 1.3 млрд. евро. Сметката по кредита ще бъде покрита от продажбата на „Globul” и на интернет-провайдера ОТЕ в Гърция, допълва Комсомолская правда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец