Свързани новини

29.03.2021 13:39

Глоба от 10 до 15 хил. лв. и 4 години затвор за политици, разпространяващи фалшиви новини: ВМРО

Видян 2135 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


И двете предложения вече са били внасяни в 44-ото Народно събрание, но в рамките на изтеклия мандат, въпреки гръмките изказвания и по двете теми на политическите партии в парламента, никоя от тях не посмя да ги подкрепи.

Ако за придобилия публичност като Закон за частния фалит ние съзираме лобитата, които го спират, то за промените в чл. 148, ал. 4 от Наказателния кодекс виждаме само и единствено страх. Страх лицата, които са на високи политически длъжности, да не станат жертви на собствените си хули срещу опонентите. И това за нас от ВМРО е проява на слабост. Наличието на норми, коригиращи подобни противозаконни изказвания от политиците, е защита за цялото общество.

Нашето предложение:

Наказателен кодекс:

чл. 148 се създава ал. 4:

„(4) За обида, клевета или подвеждаща обществото информация, извършена от народен представител, член на Министерския съвет, член на Европейския парламент или Европейската комисия от Република България, председател на политическа партия, получаваща държавна субсидия или негов заместник, наказанието е лишаване от свобода до 4 години и глоба от десет хиляди до петнадесет хиляди лева.”

Именно в тези хули, лъжи и обиди, отправяни под „щита“, например, на депутатския имунитет ние продължаваме да разпознаваме основоположниците на фалшивите новини, които се превърнаха в бич за България. В последните години все по-често сме свидетели на недопустимо поведение на политици, което накърнява честта и достойнството не само на опонентите им, но и на държавата пред света и на националната ни сигурност чрез разпространяване на невярна информация, обслужваща само частно-партийни интереси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ха да видим 29.03.2021 14:57

    Първият осъден ще бъде Борисов, който от както е Премиер непрекъснато лъже и заблуждава обществото, а най-важните неща просто крие и премълчава

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак