Свързани новини

17.04.2013 14:11

Главният секретар на парламента плаши служителите и гласи конкурси

Видян 4775 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата направо плаче за нови и нови клиенти. Даваме пореден пример. Дано пък този път някой се самосезира. 19’ писа преди месеци за нагласения търг за нови автомобили за парламента, който бе направен с условие, на което отговаря само Фолксваген Пасат . Най-смешно е защо трябваше колата да бъде 4х4 по регламент. 19’ писа и за нагласения търг за самолетни билети на парламента, който бе спечелен от Бългериън ВИП Травел – фирма, които и тогава и сега е с отнет лиценз за продажба на ... самолетни билети. И от ИАТА – световната асоциация на авиокомпаниите. Скандал международен! А също и потъпкване на закона, тъй като, за да се изпълнява обществената поръчка, се използват подизпълнители, което пък е забранено според действащата у нас и в ЕС нормативна база.


През последните дни се разбра, че докато депутатите са на избори виновникът за всички тези афери – главният секретар на парламента е обявил пореден подозрителен търг. Този път е дребна работа – не са милиони като при предните два случая. Става въпрос за легла за ведомствените жилища на парламента за 120 000 лв.


Всичко това няма да ви изненада, ако разберете, че господинът е бивш таксиджия, ако се вярва на негови градски.  


Колегите от БГНЕС и вестник Сега също му обърнаха внимание. Ето какво разказаха: „Терор и напрежение от страна на главния секретар на НС Иван Славчов цари сред администрацията на парламента. За това алармираха пред БГНЕС служители от Народното събрание.


Славчов преди да стане главен секретар е директор на Бюро по труда в Монтана. Всъщност това е градът, откъдето е Искра Фидосова. Основното му висше образование е със специалност двигатели с вътрешно горене. През 2009 г. той е назначен като шеф на парламентарната администрация, която оперира с десетки милиони бюджет, та си и раздаде бонуси за милион само за миналата година или средно по 2 бона на калпак, въпреки всички клетви. Според източници на БГНЕС във време на безвластие, когато няма друг висш ръководен кадър там, Славчов кара служителите в НС насила да си вземат отпуск. Оказа се, че прави и проверка за теч на информация, при това отношението му към служителите е безобразно. Напрежението се засилва още повече от недоверието към хората там, които досега никога не са виждали такова отношение при която и да е власт. А част от тях работят там над 20 години. Иван Славчов прави вътрешни разследвания, разказаха те и дори обмисля въвеждането на нови системи за сигурност, която включвала и различни нива на достъп, със специални пароли и проследяване. Всъщност с подписа си Славчев отказа на БГНЕС и отговор по Закона за достъп до информация на някои ключови въпроси. Като този да ни съобщят колко точно са назначените, съкратените, напусналите и преназначените служители. В абсолютно противозаконния отказ пише, че "не се създава и съхранява такава обобщена информация". От НС отказаха да дадат информация и за това колко пари са похарчили за посрещане на чуждите делегации. Мотивът е повече от странен: "Съгласно счетоводното законодателство няма изискване за аналитичното отчитане на средствата, изразходвани за различните протоколни мероприятия, включително и посещения на чуждестранни делегации по покана на Народното събрание, поради което Народното събрание не разполага с обобщена информация само за чуждестранните делегации".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион