Свързани новини

17.02.2020 14:22

Главният прокурор: Прокуратурата е отворена за диалог за решаване на конкретни проблеми

Видян 1086 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев призова представителите на Сдружението на кметовете на малките населени места да подават сигнали до местните прокуратури - както във връзка с така наречената битова престъпност, така и за корупционни действия на представители на местната власт, предаде БНР.


Според обвинител номер едно, когато ясно се назовават проблемите от местната власт, е възможно прокуратурата и службите за сигурност да ги решат:


"Прокуратурата е отворена за диалог по всяко време за решаване на конкретни проблеми. За нас е изключително добре да има взаимодействие на местно ниво и затова съм насърчил местните административни ръководители на прокуратурата да установяват контакти с местната власт. В повечето случаи имате добър контакт с представителите на МВР,  не така е на всички места с представители на прокуратурата, но ако има комуникация, нормален диалог с вас, мисля, че поне проблемът с битовата престъпност би могъл да изглежда по различен начин до края на годината".


Кметове на малки населени места разговаряха с главния прокурор в Съдебната палата в София във връзка със сигнали за корупция, по които няма развитие.


На влизане председателят на Сдружението на кметовете на малки населени места Румен Стоянов, който е кмет на Калофер, разказа за сигнали за общинска корупция, които вече седем месеца нямат никакво движение.


Такива са били подавани, включително и за Специализираната прокуратура и участниците в срещата ще разчитат да получат отговори.


Въпреки че не беше предвидено обвинител номер едно да направи изявление пред журналисти в началото на срещата, на кратък брифинг Гешев каза, че по отношение на малките населени места той има два приоритета.


Единият е справяне с битовата престъпност, като затова ще разчита на местните власти, тъй като смята, че от това сътрудничество ще зависи успехът на тази борба, която той многократно заяви, че се надява да приключи успешно до края на годината.


Вторият беше свързан именно с корупцията на местно ниво. Гешев се обърна към кметовете с думите:


"Прокуратурата е отворена за диалог по всяко време и очаква всякакви сигнали, за да може да ги провери и да работи по тях".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни