Свързани новини

16.08.2021 20:08

Главният прокурор е длъжен да се яви пред комисията, когато е извикан: Митева

Видян 2644 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор по правилник е длъжен да се яви пред комисията когато е извикан, заяви председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева пред бТВ.


„Нека дойде в Народното събрание и да ни гледа в очите. Мисля, че главният прокурор отдавна не е идвал в НС“, заяви Митева.


По думите ѝ поканата към него няма да бъде любезна, тъй като утре ще бъде взето решение Иван Гешев да бъде задължен да представи доклад пред парламента до петък.


    "Аз мисля, че той не може да не го направи. Това би показало отново, че имаме проблем с тази част на съдебната система. Очаквам голямо напрежение утре и страстите сигурно ще са много силни, но нека видим“, счита Ива Митева.


Председателят на НС е провела телефонни разговори с някои от жертвите на полицейското насилие от протестите миналото лято.


    „Позволих си да поканя тези деца на заседанието и разбрах от г-н Хаджигенов, че те ще дойдат“, каза Митева.


Според нея е важно младите хора да следят на живо дебата и да видят как народните представители изпълняват своите задължения.


    „Мисля, че е добре тези млади хора да бъдат в НС, защото ще могат да погледнат в очите Младен Маринов и Христо Терзийски, които имат своята вина. Сега те са издигнати народни представители" смята Ива Митева.


Помолена да коментира изказването си, че е разочарована от политиката, тя сподели:


    „Източникът на разочарованието ми е целият развой на нещата в НС. Като, че ли трудно постигаме консенсус и ако постигнем такъв лесно го разваляме. Парламентарната ми група не ми е дала повод да кажа „Не, аз съм дотук“.“


Тя добави още, че не зависи от нея дали ще бъде в листите на „Има такъв народ“ ако бъде поканена отново, но че най-вероятно би се съгласила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.08.2021 09:47

    Да бе длъжен, той не се яви в ЕС за изслушване с Тиквата, в НС щял да се яви ? Те и ИТН бяха длъжни да слушат суверена както обещаваха преди изборите, ама слушат ли го ? Суверена иска Служебният кабинет да остане за редовен, ИТН не го искат и вадят компромати разни, търсят под "вола теле" и не уважават желанието на народа ! ИТН в момента бави, протака и както обичат да казват чалга-сценаристите тупат топката и помагат на ГЕРБ, Тиквата и Гешев да си разиграват "коня" ! ИТН станаха толкова омразни колкото ГЕРБ, налагат диктатура и тоталитаризъм - от кого ли са се научили на това ? Напълно възможно да е от БКП, СИК и ВИС ! Не разбирам какви хора са политиците в България, как имат смелостта след като обещаят нещо да не го изпълнят и да излязат сред народа и отново и отново да обещават, лъжат и крадат, какво е това колело което не спира да се върти все в една посока, перпетуум мобиле ли е ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв