Свързани новини

30.03.2024 12:03

Главчев покорява върхове

Видян 731 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият премиер Димитър Главчев покорява върхове с лекота - буквално и преносно. Всяка свободна минута е на Витоша, която познава като петте си пръста и не спира да снима и да преоткрива за себе си и за своите точно 5000 приятели във Фейсбук.


Политическите върхове също ги взема без усилия. След като беше председател на парламента - най-високия пост - връх в държавата, сега става премиер. Вероятно, защото е един от малкото хора с професия във властта. Икономист, счетоводител, който и буквално, и преносно отлично си прави сметката.


Който го познава, отдавна е разбрал, че той е и един от малкото, които умеят да слушат по политическите върхове, да бъде диалогичен и да се учи в движение, съзнавайки, за разлика от повечето политици у нас, че резките движения и високомерието са най-убийственото нещо на проветривите места, каквито се явяват върховете - и планинските, и политическите.


Затова, за разлика от други хора, които не останаха в депутатския състав на ГЕРБ - не е там вече 3 години, не каза лоша дума, не учреди своя партия, не обиколи медиите да се оплаква. Напусна политиката също толкова тихо, колкото и влезе в нея.


А имаше за какво да се сърди, когато поради недотам коректен финт, извъртян в пленарната зала от Корнелия Нинова, докато Главчев беше председател на парламента, той беше свален от поста след разговор с Борисов.


Защо Нинова има зъб на Димича, както го наричат приятелите?


Защото той беше шеф на парламентарната анкетна комисия Хохегер, а тя знае какво е направила/подписала по Скандала Хохегер с предоставянето на огромни средства на австрийски лобист от тогава все още държавния пловдивски панаир, приватизиран от нея и политическия й баща Р.Овч. като министър и зам. в икономисата (Нинова бе и шеф на борда на изложението от името на държавата) в полза на Георги Гергов, без да е особено редно да се продава, поради наличието на фирмата в забранителен списък. 


Но винаги има справедливост: за разлика от Нинова, която и гласно казваше "оставете ме да стана премиер", но не успя, а тепърва може да бъде и разследвана в комисия по съмнения за корупция в износа на оръжия, докато е ресорен вицепремиер в кабинета Петков на ППДБ и БСП, Главчев става премиер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог