Свързани новини

09.08.2021 10:37

Гл. секретар да не допусне службите да бъдат обслужващ персонал на прокуратурата: Рашков

Видян 1515 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трябва ни главен секретар, който няма да допусне служби на МВР да са обслужващ персонал на Прокуратурата. Това каза на пресконференция служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, предаде Фокус. "Спряхме се на Петър Тодоров, който в момента ръководи Областната дирекция на МВР в Пловдив. Той е служител с дългогодишен стаж и опит, има над тридесетгодишен стаж. Има необходимия образователен ценз и не е от калинките. Има необходимия опит от стартовото начало в службите на МВР до длъжността, която му оказваме доверие да заеме. Има множество награди във връзка с изпълняване на служебните му задължения. Очакванията ни са големи и съм убеден, че господин Тодоров ще изпълни с чест своята задача, стриктно спазвайки закона, без да слугува на политически партии и без да стои до главния прокурор, когато прави изявление пред медиите, като дете, което е сгрешило и някой му е дръпнал ухото", добави вицепремиерът.


Той отбеляза, че Министерството е било без главен секретар достатъчно дълго време, а намирането на качествен кадър изисква време. Рашков подчерта, че длъжността е много важна.


"Оценяваме длъжността като такава, която може да бъде заета от достоен човек с достатъчно дълъг професионален опит. Човек, на който може да се разчита", каза още вътрешният министър.


Той допълни, че длъжността на главен секретар на МВР трябва да бъде заета от човек, който няма да гледа безучастно как протестиращи граждани биват пребивани от органите на реда. Рашков посочи конкретно случая с бити граждани до колоните на Министерски съвет. Той допълни още, че главният секретар на МВР не трябва да допуска и незаконно подслушване на граждани.


"Имаше известен депутат, който по повод използване на незаконно СРС и срещу държавния глава каза, че това било 1947 г. Борис Митов има статия от 2019 г., озаглавена" Полъх от 1947 г.", посочи Рашков и посъветва депутата да прочете този журналистически материал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион