Свързани новини

28.09.2009 15:23

Гюнер Тахир: Мюсюлманската партия е създание на ДПС

Видян 1834 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата партия „Мюсюлман демократичен съюз“, няма никакъв потенциал да развива политическа дейност. Винаги, когато ДПС се намира в изолация тя лансира такива етнически формации, за да покаже, че ако не е във властта, в страната може да се появят елементи, които да ескалират напрежение.


Това каза Гюнер Тахир, бивш зам. председател на ДПС и депутат, цитиран от БГНЕС. "Тази партия няма никакъв потенциал. Самият факт, че са събрали хората на концерт в Славяново, защото иначе нямаше да могат да привлекат интерес е показателен", заяви той. "Това не са хора, които могат да водят активна политическа дейност. Наблюдавам, поведението на ДПС от години и винаги, когато изпаднат в изолация те пускат някой, който да афишира националистически или верски аргументи, за да покажат, че ако са извън властта, ще се появят подобни формации, които са опасни. Така беше когато на власт бяха ОДС. Същият случай беше с Аден Кенан, който беше създаден от ДПС", допълни Тахир.
Според мен няма никаква нужда от създаването на подобни етнически партии. Има политически формации, които са създадени съгласно Конституцията и Закона за политическите партии и те изпълняват своята роля. Другото е развяване на байрака на национализма, от което няма нужда, подчерта още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец