Свързани новини

24.02.2020 11:56

Гешев възложи на МВР проверка на схема за държавна помощ при заменки

Видян 1624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев възложи на МВР да извърши проверка на схемата за държавна помощ при замени на поземлени имоти в горски територии. Проверката е във връзка с излъчено на 12 януари журналистическо разследване, предаде БНР.


През ноември Министерството на земеделието обяви, че започва да си търси 80 милиона лева от участниците в 103 заменки, при които частни гори на неатрактивни места са заменени с държавни гори по Черноморието или в планинските курорти.


Преценката, че държавата е ощетена с въпросните 80 милиона лева, е на държавна фирма, като това е разликата между пазарната стойност на имотите и тази, на която са сключени сделките.


Според природозащитни организации обаче фирмите на популярни и близки до властта тогава бизнесмени са ощетили бюджета с около 1,5 милиарда лева и земеделското министерство трябва да спре сегашната процедура за възстановяване на незаконната помощ и да се извърши нова оценка на заменките.


Земеделският министър Десислава Танева отказа да спре процедурата, но пое ангажимент анализът на екозащитниците да бъде изпратен в Брюксел като нова информация по решението на Еврокомисията за държавна помощ при заменките. 


Проверката следва да установи бенефициентите, получили държавна помощ при сделки за замяна в периода 1 - 27 януари 2009 г., и размера на получената помощ от всеки от тях, както и спазени ли са законовите изисквания.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.