Отстраненият главен прокурор Иван Гешев обяви създаване на гражданско родолюбиво движение Справедливост за България.

Свързани новини

04.07.2023 14:10

Гешев обяви създаване на гражданско родолюбиво движение Справедливост за България

Видян 1307 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отстраненият главен прокурор Иван Гешев обяви създаване на гражданско родолюбиво движение Справедливост за България.


Днес той отговаря на въпроси в профила си във Фейсбук. Въпроси се събираха предварително по имейл, но той ще отговаря и на запитвания в коментари под живото излъчване.


Гешев обяви, че след като най-после бъде приета оставката му като редови прокурор, ще "застана заедно до хората в името на съхраняването на българската национална идентичност".


"Най-важното за мен е прекият контакт с хората, да имаме възможността да участваме пряко в държавното управление. Управляващата класа винаги е искала да ограничи това право, но никога България не е била поставяне в такова унизително положение", настоя той.


По думите му, Народното събрание се крепи само защото е превърнато в убежище за имунитети.


"Едни да се изперат, а други да се докопат до властта. Решенията за съдбата на България се диктуват от чужди корпоративни интереси, никой не мисли за България и за народа, това не може повече да бъде търпяно. Управляващата върхушка е виновна за за моралния и икономически срив в страната... Те върнаха мутрите и мутренските години и страшния ръст на битовата престъпност, те трансформираха милиардите активи от националното ни богатство", каза още Гешев.


Сдружението му ще се бори за "възстановяване на справедливостта, смазана от "олигархичния модел" в последните години".


Той анонсира, че целта на движението ме е независима съдебна власт, защитена от престъпни политически посегателства.


"Честен и надеждно контролиран изборен процес, възстановяване на мажоритарния избор, на справедливостта, смазана от престъпния олигархичен модел. Това е най-важното - възстановяване на справедливостта. Готов съм да работя с всеки българин в името на националния интерес", настоя Иван Гешев.



Гешев е първият главен прокурор, който е освободен предсрочно от Висшия съдебен съвет (ВСС). Повод за освобождаването му стана фразата „политически боклук“ по адрес на настоящите депутати. Той я изрече на брифинг на 15 май, когато обяви, че няма да подаде сам оставка и демонстративно я скъса.


Президентът Румен Радев подписа указ за предсрочното отстраняване не Иван Гешев като главен прокурор на 15 юни. Няколко дни по-късно той обяви, че подава оставка и като прокурор и даде заявка за политическа кариера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.07.2023 17:51

    Пожелавам на себе си и на всички българи това,което чувам, най-после да започне да се случва. Ако г-н Гешев е сигурен, че ще се стреми към това - на българите да бъде възстановено достойнството, ще има подкрепа. Времето ни направи основателно недоверчиви. Искам да вярвам, че в кръвта му е закипяла онази част, останала от неговия дядо -комита.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.