Главният прокурор Иван Гешев е излъгал Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, че разследванията за златните кюлчета и къщата в Барселона, свързани с бившия премиер Бойко Борисов, ще приключат до няколко седмици

Свързани новини

23.06.2022 16:37

Гешев не спази срока, даден на евродепутатите за кюлчетата и Барселонагейт

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният прокурор Иван Гешев е заявил пред Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, че разследванията за златните кюлчета и къщата в Барселона, свързани с бившия премиер Бойко Борисов, ще приключат до няколко седмици. Това става ясно от доклад на комисията, която е била на посещение у нас на 11-13 април 2022 г., съобщава Сега.



В него пише, че евродепутатите са се интересували от въпроси за борбата с олигархията и злоупотребата с европейски фондове. Комисията обръща внимание, че много от скандалите и сигналите за корупция остават без последствия и че прокуратурата не прави достатъчно. Като основни теми са изведени още Барселонагейт и санцкиите по закона Магнитски.



В отговорите на главния прокурор Иван Гешев към евродепутатите от комисията се казва, че случаят с къщата в Барселона е неприключило разследване, по което все още се очаква отговор от прокуратурата в Испания. "Разследването за Барселонагейт и златните кюлчета в къщата на Борисов" се очаква да бъдат завършени до няколко (малко) седмици и резултатите ще бъдат публично обявени", съобщава Иван Гешев.



Все още няма резултат по двете ключови разследвания. Още през април, когато Комисията по бюджетен контрол към ЕП беше в България, чешкият евродепутат Томаш Здеховски заяви, че случаят Барселонагейт е обсъден много задълбочено. Той обясни тогава, че разследването продължава и след 10 дни ще има повече информация от Евроюст. Евроюст е орган на Европейския съюз за съдебно сътрудничество, в който влизат полицаи, съдии и прокурори от 27-те страни членки и могат да правят разследвания.


 



Последната официална информация за хода на разследването на Барселонагейт е от началото април, когато държавното обвинение съобщи, че официалният превод на материалите по делото, получени от Испания, вече е готов, но тепърва ще се четат и ще се анализират от наблюдаващите прокурори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог