Надежда Йорданова

Свързани новини

16.06.2023 09:24

Гешев не отговаряше на изискванията за поста главен прокурор: Надежда Йорданова

Видян 1147 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Предсрочното освобождаване на Гешев беше естествено събитие. Повече от 3 години имахме за главен прокурор лице, което нямаше професионалните и нравствени качества. Гешев не отговаряше на изискванията за поста главен прокурор. Действаше като дразнител", заяви в "Денят започва" Надежда Йорданова.

По думите ѝ не трябва да се позволи свалянето на Иван Гешев от поста да спре необходимите реформи.

    "Подозренията за политическо мотивирано действие от страна на членовете на Висшия съдебен съвет е голяма червена лампа и ще един аргумент да не се бави преструктурирането на ВСС, реформата му. Трябва да се избере прокурор, който може да генерира доверие, да престане да бъде чадър за едни и бухалка за други", допълни Надежда Йорданова.

Според нея никой от заместниците на Иван Гешев не отговаря на този профил.

    "Не сме обсъждали предложение, не трябва да бъде политическо решение. Решаваща е крачката как ще бъде избран", коментира Йорданова.

Тя поясни, че първо трябва да бъдат направени измененията в Конституцията в Народното събрание и едва тогава да се предлагат имена, включително и за ВСС.

    "Надявам се да се изчака с процедурата. Функциите на главния прокурор трябва да бъдат силно ограничени и структурата на прокуратурата променена. ПП-ДБ сме подготвили текст с конкретни предложения за изменения в Конституцията, търсим подкрепата на ГЕРБ, ДПС, включително на БСП и "Има такъв народ", каза още Надежда Йорданова.


 Гешев обяви махането си за "несправедливо", а думите си "политически боклук", заради които бе отстранен като "изкривени". Посочи, че борбата за справедливост продължава.


Ето какво написа Гешев:


Няма по-важно нещо на света от истината.


Справедливостта е резултат от истината.


Дали тези “политици”, които изкривиха истината и несправедливо ме отстраниха заради думите “политически боклук, извинявам се за израза” - дали по този начин ще постигнат одобрението на хората?


Дали безогледното пренебрегване на фундаментални правни принципи и зачеркването на жизнено важни принципи като демокрацията и справедливостта ще бъде възприето от народа за нормално?


Битката за справедливост не е само моя лична битка, битката за справедливост е битка на целия български народ.


В името на Отечеството тази борба продължава!


Да живее България!


Бог с нами!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.06.2023 17:58

    А САРАФОВ ОТГОВАРЯ ЛИ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ГЛАВЕН ПРОКОРОР, ЗАЩОТО ДО ВЧЕРА ЦЕЛУВАШЕ КРАКАТА НА ГЕШЕВ

  • 001 Anonimen 16.06.2023 16:56

    Главният Прокурор искаше да бъдат осъдени и вкарани в затвора доста големи риби - изпечени крадци . Това на практика е мисия невъзможна , защото тези хора са крали по план - малко за себе си , и много за началниците . Те не могат да бъдат осъдени и вкарани в затвора , защото парите дадени от Е.С. преди 3 години за построяването на модерен затвор близо до София ( предимно за прегрешили държавни и общински служители ) бяха скоростно оцарапени . Вече не е позволено да се споменава дори и думичка , че има идея да се строи нов затвор . Старите са подобни на ад .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни